• Joss Office Extension 1
  • Joss Office Extension 2
  • Joss Office Extension 3
  • Joss Office Extension 4

Joss Office Extension


The Joss Group sought an extension to house additional program at the rear of their Head Office complex in Albury, which Dale Cohen Architects designed in 2006. Apart from the functional and spatial requirements, the design seeks to provide for new contemporary and flexible working environments, with environmental performance at its core.

Our design approach aimed at seeking a re-connection & direct presence with the natural parkland at the rear of the site. To this end, the parkland’s vista is used as a line of axis & passage way intersecting the office spaces defines the spatial arrangement, creating a sense of ecology reaching right into the workplace. 

This is reinforced by the integration of internal vertical wall gardens that promote healthy and vibrant office amenity.  The internal office layouts are designed as highly flexible to allow for future program & technology requirements while the external clad skin is angled distinctively to provide shading to services and parking below, fully complimenting the existing building.